Our Blog

Επιστροφή στη δουλειά με blue light γυαλιά για τον υπολογιστή

pervedere - γυαλιά οράσεως - blue light γυαλιά ηλίου

Πως να προστατεύσεις τα μάτια σου από τις πολλές ώρες στην οθόνη με τα blue light γυαλιά.

 

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου που σηματοδοτεί και την έναρξη της νέας σεζόν, οι περισσότεροι από εμάς επιστρέφουμε στην εργασία μας μετά την καλοκαιρινή άδεια και τις διακοπές. Η επιστροφή στη δουλειά συνεπάγεται πολλές υποχρεώσεις και μία απαιτητική καθημερινότητα. Ιδίως αν κάνετε κάποια δουλειά γραφείου, η ημέρα σας δεν αφήνει περιθώρια ν’ αποφύγετε τις αρκετές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή ενώ η σύγχρονη πραγματικότητα μας έχει κάνει ν’ αφιερώνουμε πολύ χρόνο στην οθόνη του κινητού, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, όλες αυτές οι ώρες έχουν επιπτώσεις στα μάτια μας και σαφώς μπορούν να τα βλάψουν. Παρακάτω θ’ αναλύσουμε πως οι οθόνες αποδεικνύονται επιβλαβείς για τα μάτια μας και πως μπορούμε να τα προστατεύσουμε με τα blue light γυαλιά.

 

Πως οι οθόνες βλάπτουν τα μάτια

pervedere - εργαζόμενοι - blue light γυαλιά ηλίου

 

Οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του κινητού, του υπολογιστή και του τάμπλετ κάνουν τα μάτια να κουράζονται. Τα κουρασμένα μάτια είναι συνήθως ξηρά ή δακρύζουν. Επίσης μπορεί η πολύωρη παραμονή μπροστά σε μία οθόνη ενδέχεται να επηρεάσει την όραση κάνοντας τον εργαζόμενο να βλέπει θολά ή ακόμη και να του προκαλέσει πονοκέφαλο.

 

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν κάνει απαραίτητη για τους περισσότερους επαγγελματίες τη χρήση υπολογιστών με αποτέλεσμα οι ειδικοί να έχουν δώσει το όνομα Computer Vision Syndrome (Digital Eye Strain) σε μια πάθηση που έχει τα συμπτώματα που αναφέραμε παραπάνω. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί πως όσο περισσότερο εστιάζουμε στην οθόνη, τόσο λιγότερο ανοιγοκλείνουμε τα μάτια με αποτέλεσμα να δημιουργείται ξηροφθαλμία. Ένα άλλο σύμπτωμα της CVS είναι η διπλωπία, δηλαδή η ταυτόχρονη αντίληψη δύο εικόνων.

 

Τι είναι η μπλε ακτινοβολία

pervedere - οθόνη με μπλε ακτινοβολία - blue light γυαλιά ηλίου

 

Η μπλε ακτινοβολία είναι αυτή η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις συσκευές με οθόνες και έχει τις επιπτώσεις που ήδη αναφέρθηκαν στα μάτια. Πρόκειται για ένα φως υψηλής συχνότητας, βραχέων κυμάτων με μήκη κύματος από 400 έως 450 νανόμετρα.

 

Πως να προστατευτείς με blue light γυαλιά

Στη σύγχρονη εποχή είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει ένας εργαζόμενος να μειώσει τον χρόνο που περνά μπροστά στον υπολογιστή αλλά και τις υπόλοιπες οθόνες. Έτσι τα blue light γυαλιά που λειτουργούν ως φίλτρο για την μπλε ακτινοβολία είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση. Όχι μόνο εμποδίζουν την εμφάνιση των συμπτωμάτων που αναλύσαμε παραπάνω αλλά βελτιώνουν και την οπτική απόδοση και τη συγκέντρωση σου. Τα blue light αυξάνουν επίσης τις αντιθέσεις των χρωμάτων με αποτέλεσμα να διευκολύνουν την εστίαση ενώ προστατεύουν τα μάτια και από την ξηρότητα και από διάφορες παθήσεις (όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας) που έχουν συνδεθεί με την ακτινοβολία. Τέλος, βελτιώνουν έμμεσα την ποιότητα του ύπνου καθώς το μπλε φως επηρεάζει τη δράση της μελατονίνης που όταν λειτουργεί φυσιολογικά ευνοεί τον καλό ύπνο.

 

Τα blue light γυαλιά της Pervedere

pervedere - εργαζόμενη με γυαλιά - blue light γυαλιά ηλίου

 

Τα blue light γυαλιά της Pervedere είναι πολύ βοηθητικά για φοιτητές και εργαζομένους οι οποίοι περνούν πολύ χρόνο μπροστά από τις οθόνες και τους προστατεύουν από την ακτινοβολία του μπλε φωτός. Η συλλογή της Pervedere περιλαμβάνει blue light γυαλιά που όχι μόνο προστατεύουν τα μάτια αλλά προσδίδουν και στυλ καθώς δεν παύουν να είναι ένα αξεσουάρ που μπορεί ν’ αναβαθμίσει τα business looks σου.