Μενού
Λογαριασμός
[fibosearch]
  • Εγγραφή
Χάσατε τον κωδικό σας? Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο για τη δημιουργία νέου κωδικού πρόσβασης μέσω email.

Πως να βρω το σχήμα του προσώπου μου;

31 Μαΐου 2021

Κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό. Με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το χρώμα του δέρματος, λεπτομέρειες στην επιφάνειά του, καθώς και με το σχήμα του. Όλα αυτά μαζί μπορούν να καθορίσουν και τα αξεσουάρ που θα προτιμήσεις για την εμφάνισή σου, όπως καπέλα, κοσμήματα, ακόμα και γυαλιά ηλίου.

Ιδιαίτερα το σχήμα του προσώπου μπορεί να σε καθοδηγήσει στις επιλογές που θα κάνεις. Αρκεί βέβαια να γνωρίζεις ποιο είναι για να επιλέξεις τα ανάλογα μοντέρνα γυαλιά ηλίου.

Πάρε ένα σημειωματάριο στην άκρη, βάλε μπροστά σου έναν καθρέπτη και ακολούθησε τα ανάλογα βήματα για να μάθεις μια για πάντα το σχήμα του προσώπου σου.

Ξεκίνησε από το πρόσωπο και τα ζυγωματικά

Δοκίμασε με μια ταινία στο χέρι να μετρήσεις το μέτωπό σου από τις δύο άκρες κοντά στα μάτια σου, εκεί που ξεκινάνε τα μαλλιά. Έτσι θα δεις αν το μέτωπό σου είναι πιο φαρδύ ή στενό.

Έπειτα, στην ίδια παράλληλη αλλά κάτω από τα μάτια, τεντώνεις την ταινία από τη μια εξωτερική γωνία του ενός ματιού μέχρι το άλλο. Πρόσεξε, ώστε η ταινία να περνάει πάνω από τη γέφυρα της μύτης.

 

Υπολόγισε την άκρη της γνάθου

Τοποθέτησε την ταινία κατά μήκος της άκρης του σαγονιού μέχρι τη μέση του πηγουνιού σου. Σημείωσε τον αριθμό και πολλαπλασίασε τον επί δύο για να έχεις το σύνολο και από τις δύο πλευρές.

Ολοκλήρωσε με μέτρηση του μήκους όλου του προσώπου

Κρατώντας την άκρη της ταινίας στη μέση του πηγουνιού σου, τέντωσε τη στην ευθεία μέχρι τη μέση των μαλλιών σου χωρίς να εμποδίζεται από τη μύτη σου.

Εάν έχεις ακολουθήσει σωστά τα βήματα, έχεις μια πρώτη εικόνα για το σχήμα του προσώπου σου.  Σε ποια κατηγορία άραγε ανήκεις;

Στρογγυλό πρόσωπο

Με βάση τους υπολογισμούς στα ζυγωματικά και το συνολικό μήκος του προσώπου σου, οι μετρήσεις είναι ίδιες. Παρομοίως, το μήκος του μετώπου αλλά και της γνάθου είναι ίδιο, εμφανώς μικρότερα από το μήκος του προσώπου και των ζυγωματικών.

Άλλωστε, αν τα περιγράμματα του προσώπου και του σαγονιού σου είναι πιο στρογγυλεμένα, οπότε προτίμησε πολυγωνικά γυαλιά για μεγαλύτερη αντίθεση.

Τετράγωνο πρόσωπο

Σε αντίθεση με το στρογγυλό σχήμα, το τετράγωνο πρόσωπο παρουσιάζει παρόμοιες μετρήσεις, τόσο στο μέτωπο και τα ζυγωματικά, όσο και τη γνάθο αλλά και το συνολικό μήκος. Συγκεκριμένα, εάν το πηγούνι σου εμφανίζει ελάχιστη καμπύλη, τότε ανήκεις σίγουρα σε αυτήν την κατηγορία.

Τι να προτιμήσεις; Μια καλή πρόταση είναι τα στρογγυλά αλλά και τα γυαλιά ηλίου aviator που μπορούν να εξομαλύνουν τις γωνίες του προσώπου και να δέσουν ευκολότερα στο σύνολό του.

Οβάλ Πρόσωπο

Για να καταλήξεις ότι ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, θα πρέπει το μήκος του προσώπου σου να είναι μεγαλύτερο από το πλάτος των ζυγωματικών, ενώ το μέτωπο να ξεπερνάει το μήκος της γνάθου.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά γυαλιά ηλίου για οβάλ πρόσωπο, οπότε δε θα δυσκολευτείς να επιλέξεις. Αλλά αν θα έπρεπε να σου προτείνουμε κάποιο ζευγάρι, τότε δώσε μια ευκαιρία στα γυαλιά ηλίου cat eye ή στα πολυγωνικά.

Σχήμα Καρδιάς

Εδώ οι απόψεις διίστανται. Αρκετοί επιμένουν ότι ένα μυτερό και στενό πηγούνι είναι κύριο χαρακτηριστικό αυτού του σχήματος. Επιπλέον, αν το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο σε μήκος σε όλες τις υπόλοιπες μετρήσεις και τα ζυγωματικά είναι υψηλότερα, τότε αυτό το πρόσωπο έχει σχήμα καρδιάς.

Τι χρειάζεσαι; Ένα ζευγάρι που θα εξισορροπεί το μεγάλο μήκος του μετώπου σε σύγκριση με το πηγούνι, όπως με τα γυαλιά ηλίου μάσκα. Μπορεί να φαίνονται πιο φαρδιά από τα συνήθη σχέδια, όμως είναι ιδανικά!

Έμαθες λοιπόν, σε ποια κατηγορία ανήκεις; Διαθέτεις αμιγώς στρογγυλό πρόσωπο, τετράγωνο ή συνδυασμό αυτών;

Ανακάλυψε που ανήκεις και επένδυσε στα ανάλογα ανδρικά και γυναικεία γυαλιά ηλίου που θα μεταμορφώσουν την εμφάνισή σου. Στην Pervedere θα βρεις προσφορές 1+1 δώρο σε γυαλιά ηλίου, αλλά και τρομερά χαμηλές τιμές με υψηλή ποιότητα κατασκευής που ξεχωρίζει.

 

Βρες μοντέρνα γυαλιά ηλίου

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
    Δεν έχετε προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.